top of page

Προσκυνηματική εκδρομή στην Ελλάδα 2-9/7/18

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΝΟΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΛΑΤΥ - ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ

02/07-09/07


Πτήσεις

ΟΒ 5161 02 Ιουλίου Λάρνακα – Αθήνα 07.30 – 09.15

ΟΒ ΧΧΧ 09 Ιουλίου Καβάλα – Λάρνακα 15.30 – 17.30Προτεινόμενο πρόγραμμα:


1η ημέρα Δευτέρα 2/7: Λάρνακα - Αθήνα - Μητρόπολη Μεσογαίας – Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ - Άγιος Πορφύριος - Άγιος Νικόλαος (Αμάρυνθος) - Χαλκίδα

Συγκέντρωση στο προαύλιο της εκκλησίας και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λάρνακας όπου θα πάρουμε την πτήση μας για την Αθήνα. Άφιξη, υποδοχή από τον ξεναγό σας ο οποίος και θα παραμείνει μαζί σας καθόλη την διάρκεια του ταξιδιού. Ξεκινάμε με επίσκεψη στο κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας «Γαλιλαία» στην Ιερά Μητρόπολη Μεσoγαίας. Θα συνεχίσουμε για να προσκυνήσουμε στο Μοναστήρι του Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Το οδοιπορικό μας συνεχίζετε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Πορφυρίου. Ακολούθως με καραβάκι το οποίο θα πάρουμε από τον Ωρωπό θα περάσουμε απέναντι στην Ερέτρια για να επισκεφθούμε την Mονή του Aγίου Nικολάου η οποία βρίσκεται στην Aμάρυνθο Eυβοίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Χαλκίδα. Τακτοποίηση δωματίων και χρόνος στην διάθεση σας. Δείπνο.


2η ημέρα Τρίτη 3/7: Ερέτρια - Άγιος Ιωάννης Ρώσσος - Όσιος Δαυίδ - Αγιόκαμπος (Λιμάνι) - Βόλος

Πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Προκόπι, για να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου, το οποίο έφεραν οι πρόσφυγες από το Προκόπι της Μικράς Ασίας μετά την καταστροφή του 1922. Συνεχίζουμε για το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, που είναι αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Xριστού. Στο Ναό φυλάσσονται τα λείψανα του Οσίου Δαυίδ το θυμιατό και το Πετραχήλι του. Την Μονή λάμπρυνε ο νεοκαταταχθής Άγιος Ιάκωβος. Θα προσκυνήσουμε τον τάφο του και το κελάκι. Από το λιμάνι του Αγιόκαμπου θα πάρουμε το καράβι για την Γλύφα για να συνεχίσουμε για τον τελικό μας σταθμό τον Βόλο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση δωματίων. Δείπνο.


3η ημέρα Τετάρτη 4/7: Βόλος – Χωριά Πηλίου - Βόλος

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση μας στα φημισμένα χωριά του Πηλίου. Ξεκινάμε από τη

μοναδική Μακρινίτσα στο ''μπαλκόνι του Παγασητικού'' με την πανοραμική θέα, τα γραφικά δρομάκια και τα διατηρητέα αρχοντικά (προαιρετικό προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Οσίου Γερασίμου). Συνεχίζουμε για την Πορταριά, η οποία είναι ένα από τα ομορφότερα και τα πιο παραδοσιακά χωριά της Κεντρικής Ελλάδας. Επόμενο το όμορφο χωριό Κισσός με την υπέροχα μοναδική και παλιά εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, η οποία είναι χτισμένη από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Συνεχίζουμε για την όμορφη Τσανγκαράδα . Θα τελειώσουμε με την Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο γραφικά χωριά του πανέμορφου Πηλίου, τον Άγιο Βλάσιο και τον Άγιο Γεώργιο. Επιστροφή το απόγευμα στο Βόλο. Δείπνο.


4η ημέρα Πέμπτη 5/7: Βόλος - Μετέωρα – Καλαμπάκα - Θεσσαλονίκη

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τα Μετέωρα, ένα από τα πλέον ασυνήθιστα τοπία στο κόσμο με τους εντυπωσιακούς βράχους, στην κορυφή των οποίων βρίσκονται κρεμασμένα τα Μοναστήρια του 14ου αιώνα για να προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου, τη Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου και την Ιερά Μονή Βαρλαάμ. Στάση στην Καλαμπάκα για φαγητό (προαιρετικό). Η Καλαμπάκα είναι μια πόλη γραφική και συνάμα σύγχρονη. Είναι κτισμένη στους πρόποδες των βράχων των Μετεώρων και κοντά στην αριστερή όχθη του ποταμού Πηνειού. Τελευταίος μας σταθμός η όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης, πρωτεύουσα της Μακεδονίας η οποία θα μας φιλοξενήσει τις επόμενες ημέρες. Μεταφορά και τακτοποίηση δωματίων. Δείπνο.


5η ημέρα Παρασκευή 6/7: Θεσσαλονίκη - Περίπλους Αγίου Όρους - Θεσσαλονίκη

Αφού προγευματίσουμε θα αναχωρήσουμε για την ολοήμερη μας εκδρομή στην Ουρανούπολη. Η Ουρανούπολη Χαλκιδικής είναι η είσοδος για το Άγιο Όρος. Ο περίπλους του Αγίου Όρους ξεκινά από την Ουρανούπολη. Θα δούμε την πρώτη ρωσική σκήτη και αφού περάσουμε από μοναδικές παραλίες, φτάνουμε στο πρώτο μοναστήρι του Αγίου Όρους, την Ιερά Μονή Δοχειαρίου. Στην συνέχεια ακολουθούν οι Ιερές Μονές Ξενοφώντος , Παντελεήμονος, Ξηροποτάμου, Γρηγορίου, Σίμωνος Πέτρου, Διονυσίου, Αγίου Πάυλου και τέλος οι σκήτες, μικρά χωριά όπου σε κάθε σπίτι ζουν ομάδες μοναχών. Το πλοίο μετά το γύρο του Άγιου Όρους επιστρέφει στην Ουρανούπολη περνώντας ξανά από τα τελευταία μοναστήρια. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα (προαιρετικό) σε μία από τις τοπικές ψαροταβέρνες Επιστροφή στην Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα. Δείπνο και ελεύθερος χρόνος.


6η ημέρα Σάββατο 7/7: Θεσσαλονίκη - Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου – Άγιος Δημήτριος - Θεσσαλονίκη

Πρωινό στην διάθεση σας. Η αγορά της Θεσσαλονίκης σίγουρα δεν θα σας αφήσει αδιάφορους. Μετά το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου η οποία βρίσκεται στo Πανόραμα της Θεσσαλονίκης. Θα συνεχίσουμε για την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Σουρωτή όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Παισίου. Τέλος θα επισκεφθούμε τον Ναό του Αγίου Δημητρίου πολιούχου της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.


7η ημέρα Κυριακή 8/7: Θεσσαλονίκη Εκκλησιασμός στην Ιερά Μονή Οσίου Νικοδήμου - Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας - Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Βέροιας - Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για να εκκλησιαστούμε στην Ιερά Μονή Οσίου Νικοδήμου στη Γουμένισσα. Επόμενος σταθμός στην Έδεσσα, μία από τις ωραιότερες πόλεις της Μακεδονίας, γνωστή για τους περίφημους καταρράκτες της. Χρόνος ελεύθερος. Θα συνεχίσουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας όπου θα προσκυνήσουμε τα Ιερά λείψανα της Αγίας Σοφίας, που ασκήτεψε στο μοναστήρι. Θα τελειώσουμε με την Ιερά Μονή Αγίων Πάντων. Bρίσκεται κοντά στην ιστορική περιοχή του Δήμου Βεργίνας (Ημαθίας) στο χωριό Παλατίτσια. Tο μοναστήρι αυτό ιδρύθηκε από τον Γέροντα Παύλο της Σκήτης της Αγίας Τριάδας, κοντά στο Κουτλουμούσι στο Άγιο Όρος και επανδρώνεται από 11 μοναχές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.


8η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Ιερά Μονή Αναλήψεως στη Δράμα - Καβάλα - Λάρνακα

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την Δράμα όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αναλήψεως στη Δράμα για να προσκυνήσουμε τα Ιερά λείψανα του Αγίου Γεωργίου του Νέου Ομολογητού. Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο της Καβάλας όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για Λάρνακα μετά από ένα ευλογημένο ταξίδι!!! Λεωφορείο θα μας περιμένει για την επιστροφή μας στη Λευκωσία.***Ενδέχονται εσωτερικές αλλαγές στο πρόγραμμα αλλά με την παροχή όλων των υπηρεσιών.Τιμές ανά άτομο:


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ


ΤΡΙΚΛΙΝΟ = €695

ΔΙΚΛΙΝΟ = €750

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ = €900


ΧΑΛΚΙΔΑ : 3*

ΒΟΛΟΣ : 4*

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 4*Περιλαμβάνονται :

● Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα και Καβάλα – Λάρνακα με πτήσεις της Blue Air

● Φόροι αεροδρομίων

● 1 Αποσκευή 23kg και 1 Χειραποσκευή 8kg το άτομο

● 1 διανυκτέρευση στο πιο πάνω ξενοδοχείο 3*στην Χαλκίδα με πρόγευμα

● 2 διανυκτερεύσεις στο πιο πάνω ξενοδοχείο 4+* στον Βόλο με πρόγευμα

● 4 διανυκτερεύσεις στο πιο πάνω ξενοδοχείο 4* στην Θεσσαλονίκη με πρόγευμα.

● Μεταφορές, εκδρομές και περιηγήσεις σύμφωνα με το πιο πάνω πρόγραμμα

● 6 δείπνα στα ξενοδοχεία

● Εισιτήριο καραβιού από Ωρωπό - Ερέτρια

● Εισιτήριο καραβιού από Αγίοκαμπο - Γλύφα

● Εισιτήριο καραβιού για τον περίπλους του Αγίου Όρους

● Έμπειρο συνοδό/ξεναγό καθόλη την διάρκεια της εκδρομής

● Τοπικός δημοτικός φόρος που έχει τεθεί σε ισχύει από τον Ιανουάριο του 2018

● Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας

● Φ.Π.Α


Δεν Περιλαμβάνονται

● Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα

● Ότι αναφέρετε σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

● Τα ποτά στα δείπνα


Σημειώσεις:

  • Οι πιο πάνω τιμές για όλες τις υπηρεσίες ισχύουν σε ελάχιστο αριθμό συμμετοχών 80 ατόμων

  • Το ξενοδοχείο VOLOS PALACE 4* μπορεί να μας προσφέρει ΜΟΝΟ 2 τρίκλινα δωμάτια


* Για κρατήσεις και πληροφορίες απευθύνεστε στην Πρεσβυτέρα Ευσεβία Σεργίδου Τηλέφωνο: 99222344

Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα της εκκλησίας www.apostolosandreasplati.org


Mε την δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να δίνετε ως προκαταβολή το ποσό των €100 για να ισχύει η κράτηση σας.


bottom of page